Top 5: IFFR, American Sniper, Elle, The Blob en The Revenant

De meest opvallende berichten van afgelopen week!

Hieronder de Top 5 berichten van FilmTotaal van afgelopen week. Niet de meest gelezen, maar wel de meest opvallende.

Bekijk de afbeelding 1. IFFR 2015 filmoverzicht & cijfers
Van 21 januari tot en met 1 februari vindt het 44e International Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats. Filmkenner Kaj van Zoelen is namens FilmTotaal aanwezig en bekijkt op het festival waarschijnlijk alle films. Check ook komende dagen zijn volledige verslag op de speciale festivalpagina.


Bekijk de afbeelding 2. Ongekende opening voor Clint Eastwoods 'American Sniper'
In de maand januari zijn de bioscoopzalen veelal matigjes gevuld. Clint Eastwood maakte er korte metten mee en zorgde ervoor dat American Sniper opende met $90,2 miljoen. Dit is een score die normaal gesproken allen wordt behaald in het zomerseizoen of de laatste maanden van het jaar. Uiteraard stond het op de nummer één van de Box Office Top 10.


Bekijk de afbeelding 3. Paul Verhoeven start met opnames 'Elle'
Sinds het kassucces Zwartboek uit 2006 leverde Paul Verhoeven, misschien wel Nederlands succesvolste regisseur aller tijden, alleen het creatieve Steekspel (2011) af. Dit jaar verschijnt opnieuw een volledige speelfilm van Verhoeven. Overigens geen Nederlandse of Amerikaanse productie, maar een nagenoeg Franse film. Onlangs startte de opnames.


Bekijk de afbeelding4. Simon West regisseert remake 'The Blob'
Hollywood is opnieuw toe aan een remake. Dit keer is het The Blob en deze wordt onder handen genomen door actie-regisseur Simon West (Con Air, The Expendables 2). Opvallend details: de oorspronkelijke film uit 1958 is al twee keer geremaked, zonder al te veel succes. En wat vindt de regisseur er zelf van?


Bekijk de afbeelding5. Eerste foto's van Leonardo DiCaprio in 'The Revenant'
Regisseur Alejandro González Iñárritu weet de ene naar de andere prachtige film op te leveren. Op dit moment staat hij in de spotlights met Birdman, genomineerd voor negen Oscars. Ondanks dat al wat grote sterren had rondlopen in zijn films, duikt later dit jaar Leonardo DiCaprio op in Iñárritu's volgende film The Revenant. Check de eerste foto's.


Bekijk de afbeeldingEn we lazen ook: Netflix uit zorgen over Popcorn Time in Nederland
Downloaden (en uiteraard oploaden) van bijvoorbeeld films is illegaal in Nederland. Toch doen ruim een miljoen Nederlanders het via de dienst Popcorn Time. Van de week uitte Netflix hierover zijn zorgen. Al met al terecht, maar misschien ook een signaal voor de filmdistributeurs, die films en series nog steeds erg verspreid beschikbaar stellen voor het publiek. Vorm je mening onderaan het originele bericht.

Wat vond jij het beste, verrassendste of leukste nieuws van afgelopen week?
Laat het hieronder weten!

NieuwsFilm

meest populair