Top 10 Ruimteschepen in Films

Met aan kop de Millennium Falcon, The Enterprise en de Star Destroyers.

Een week terug publiceerden we een POLL waarin we vroegen om je stem uit te brengen op jouw favoriete ruimteschip in een film. We selecteerden vijftien bekende ruimteschepen en na bijna 1.400 stemmen is duidelijk dat één schip toch wel erg geliefd is: de Millennium Falcon uit de Star Wars-franchise. Het ontving 26 procent van de uitgebrachte stemmen.

Naast de Millennium Falcon wisten ook The Enterprise uit Star Trek en de Star Destroyers, opnieuw uit Star Wars, de nodige stemmers achter zich te vergaren. Beiden ontvingen 16 procent van de stemmen. Een vierde schip is een recenter model, namelijk The Milano uit het sci-fi spektakel van afgelopen jaar, Guardians of the Galaxy, goed voor acht procent van de stemmen. Hieronder de complete Top 10 ruimteschepen:

1. Millennium Falcon (Star Wars) - 26%
2. The Enterprise (Star Trek) - 16%
- Star Destroyers (Star Wars) - 16%
4. The Milano (Guardians of the Galaxy, 2014) - 8%
5. Borg Cube (Star Trek: First Contact, 1996) - 7%
6. Sulaco (Aliens, 1986) - 5%
7. X-wing starfighter (Star Wars) - 4%
- Nostromo (Alien, 1997) - 4%
9. Mothership (Close Encounters of the Third Kind, 1977) - 3%
10. Meerdere schepen met 2% - zie hier

Als van te voren aangegeven was het onmogelijk om iedereens favoriete ruimteschip mee te nemen in de POLL. In de reacties werd er verwezen naar andere bekende en geliefde schepen, zoals de Super Star Destroyer, de Tie Fighters en de Slave I (Star Wars), de Battlestar Galactica, Space Battleship Yamato, de Icarus uit Sunshine en de schepen uit Independence Day, Prometheus, Wall E, Oblivion, District 9, Interstellar, Thor: The Dark World en zo nog een paar.

De Millennium Falcon is het schip van Han Solo en Chewbacca en was te zien in Episodes III (heel kort), IV, V en VI en zal ook te zien zijn in het dit jaar te verschijnen Star Wars: The Force Awakens. Hieronder de droom van elke Millennium Falcon-fan:



NieuwsFilm

meest populair