Benedict Cumberbatch verdedigt homorechten

Benedict Cumberbatch wil homohaat 'tot de dood' bestrijden.

Acteur Benedict Cumberbatch, (Sherlock, Star Trek: Into Darkness) heeft in een interview met Out Magazine gezegd dat hij homorechten 'tot de dood' zal verdedigen.

Het interview is naar aanleiding van de film The Imitation Game, waar Benedict de rol van Alan Turing speelt. Alan Turing was in de Tweede Wereldoorlog een briljante codebreker, die vervolgens door de Britse autoriteiten vervolgd werd omdat hij homoseksueel was.

"Momenteel worden er mensen in landen onthoofd omdat ze een bepaalde seksuele voorkeur hebben. Dat lijkt gewoon op de middeleeuwen", zegt Benedict. "Als iemand mij ooit vertelt dat ik moet kiezen tussen de dood of een andere seksuele voorkeur, dan zou ik diegene aanvallen. Zelfs als ik daarbij doodga."

Benedict Cumberbatch zegt dat er soms absoluut geen ruimte is voor nuancering. "Naarmate je ouder wordt, krijg je een beetje een idee van wat goed en fout is. Je kunt niet alles tolereren. Op een gegeven moment denk je: religieuze extremisten zijn verkeerd. Heel erg verkeerd."



NieuwsFilm

meest populair