Katja Römer-Schuurman mogelijk vervolgd

"Een rolmodel voor veel jonge meisje zou niet zo mogen koketteren met haar gebrek aan normen en waarden," aldus de Vereniging Verkeersslachtoffers.

Katja Römer-Schuurman (Interview, Black Out wordt mogelijk strafrechtelijk vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft laten weten onderzoek te gaan doen naar ”bewijsbaar wangedrag in het verkeer” van Katja.

Katja was eerder deze week te zien in het TV-programma De Week van Filemon. Hierin was te zien dat Katja tijdens het autorijden herhaaldelijk haar mobieltje gebruikte, veel te hard reed én geen gordel omhad.

”Wij vinden dat dergelijk gedrag andere weggebruikers in gevaar brengt. Een rolmodel voor veel jonge meisjes zou niet zo mogen koketteren met haar gebrek aan normen en waarden,” laat De Vereniging Verkeersslachtoffers in een verklaring weten. De Vereniging Verkeersslachtoffers diende een officiële klacht in bij het OM, dat vervolgens liet weten een onderzoek te starten naar het rijgedrag van Katja en mogelijke vervolging.

De actrice liet in RTL Late Night weten dat ze geen vervolging vreest. ”Ik heb mijn gordel altijd onder mijn oksel omdat ik nogal klein ben. Ook zagen mensen een rood knipperend lichtje in mijn auto: dat is omdat mijn ruitenwisservloeistof op was. Ik hoop dat het OM daar een goede zaak van kan maken,” aldus Schuurman.

NieuwsFilm

meest populair