Shia LaBeouf doet rondje Amsterdam

Aanstaande donderdag rent LaBeouf een rondje om het Stedelijk Museum in onze hoofdstad.

Shia LaBeouf (Transformers, Disturbia, Lawless) gaat aanstaande donderdag een rondje rennen om het Stedelijk Museum in Amsterdam. Deze actie maakt deel uit van zijn nieuwe kunstproject genaamd #Metamarathon.

Het Stedelijk Museum in Amsterdam bevestigde de komst van LaBeouf en de geplande #Metamarathon. Over de inhoud van het evenement zegt het museum: "LaBeouf zal om het gebouw van het Stedelijk Museum heen rennen, en bezoekers zijn uitgenodigd om mee te doen...hardloopschoenen zijn optioneel."

Eerder dit jaar werd LaBeouf beschuldigd van plagiaat, waarop hij reageerde met: "Mijn werk is meta-moderne performance art. Alle kunstuitingen zijn plagiaat of revolutionair."

De #Metamarathon is een nieuw hoofdstuk in LaBeouf's zelfbenoemde "performance art". LaBeouf kwam vaker in het nieuws met zijn persoonlijke uitspattingen van kunstzinnigheid. Tijdens de Berlinale, het jaarlijkse filmfestival in Berlijn, raakte LaBeouf in opspraak toen hij tijdens de persconferentie voor de film Nymphomaniac plotseling de zaal verliet. Tijdens hetzelfde filmfestival verscheen LaBeouf op de rode loper met een papieren zak over zijn hoofd, met daarop de tekst "Ik ben niet meer beroemd."

Foto's verwijderd

"Het is een bijzonder kind, en dat is-ie."

Gelukkig verschijnt Shia LaBeouf ook nog "gewoon" in films. Vanaf donderdag 23 oktober is LaBeouf, samen met Brad Pitt (Se7en, Fight Club, Snatch.), te zien in Fury.



NieuwsFilm

meest populair