Dakloze vriend Miley Cyrus niet in gevangenis

De 22-jarige arriveerde drie kwartier te laat op zijn eigen hoorzitting in Dallas.

Jesse Helt, de dakloze man die vorige maand namens Miley Cyrus haar MTV Video Music Award in ontvangst nam, hoeft toch niet de gevangenis in.

De 22-jarige arriveerde drie kwartier te laat op zijn eigen hoorzitting in Dallas, maar de rechter was in een goede bui.

Hij moest daar verschijnen wegens het niet nakomen van de voorwaarden van zijn proeftijd. Volgens zijn advocaat had deze vertraging vooral te maken met het feit dat het voor een dakloze moeilijk is om vervoer te regelen.

In 2010 werd Jesse Helt veroordeeld wegens inbraak in een huis van een man die volgens hem slechte wiet had verkocht. Daarvoor bekende hij toen schuld. Hij kreeg dertig dagen gevangenisstraf met een proeftijd. Toen Jesse Helt zich niet aan de afspraken met reclassering hield, moest hij in november 2011 zijn gevangenisstraf uitzitten.

Jesse Helt verhuisde toen echter naar Los Angeles, waar hij veelal dakloos was. Daar ontmoette hij Miley Cyrus. De rechter liet Jesse Helt wel weten dat als hij weer te laat is bij zijn volgende hoorzitting, die gepland staat voor 7 oktober, hij de cel in vliegt.

Jesse Helt stond na een minuut weer buiten de rechtszaal, en bleek niet erg gecharmeerd van de toegestroomde pers.



NieuwsFilm

meest populair