Gwyneth Paltrow aangeklaagd door True Diet Detective

Naast de juridische claim ziet ook Paltrow's privé-leven er niet florissant uit.

Gwyneth Paltrow’s (Se7en, The Royal Tenenbaums) lifestyle-website Goop is aangeklaagd nadat een diëtist in een artikel ‘Diet Detective’ werd genoemd. Deze titel is volgens dieetguru Charles Platkin echter exclusief aan hem voorbehouden. Volgens Platkin maakt Goop inbreuk op zijn copyright en alleenrecht op de titel ‘Diet Detective’.

In de aanklacht beweert Platkin dat Goop opzettelijk en gewetenloos inbreuk maakt op zijn trademark. Platkin is auteur van verschillende boeken onder de naam ‘Diet Detective’, daarnaast is hij bekend van TV-programma's en op internet waar hij advies geeft over voeding en beweging. Platkin is op zoek naar een gerechtelijke verordening die Paltrow verbiedt om te titel ‘Diet Detective’ in de toekomst te gebruiken, naast een juridisch jury-proces en schadevergoeding.

Paltrow's website lag eerder al onder vuur vanwege "het aanprijzen van dure artikelen die iemand met een normaal inkomen zich niet kan veroorloven." Bovendien zou de website zelf met financiële problemen te kampen hebben.

Bovenop de juridische sores ziet Paltrow’s privé-leven er op het moment ook niet erg florissant uit nadat haar relatie met Chris Martin onlangs op de klippen liep.

NieuwsFilm