Neil Marshall regiseert graag 'Black Widow'

Zal Marvel dan toch een film maken over het geliefde personage?

Een film rond het Marvel-personage Black Widow, in de MCU gespeeld door Scarlett Johansson, is al sinds haar eerste filmoptreden in Iron Man 2 (2010) een onderwerp van gesprek. Of de film er uiteindelijk komt, is van meerdere factoren afhankelijk. Zo zal Marvel overstag moet gaan om een film te maken over een vrouwelijk personage en de betrokkenheid van Johansson is waarschijnlijk van essentieel belang.

Nu mengt regisseur Neil Marshall zich in de discussie. De regisseur van films als de fraaie horrorfilm The Descent (2005), de historische actiefilm Centurion (2010) en enkele afleveringen van de hitserie Game of Thrones ziet een film rond Natasha Romanoff helemaal zitten.

"Graag zou ik een Black Widow-film regisseren. Het personage is perfect en erg interessant. Ze heeft namelijk geen enkele superkrachten, alleen buitengewone vaardigheden. Ook de wereld waar ze vandaan komt als ex-KGB huurmoordenaar, vind ik echt fascinerend, ja."

Of dit op korte termijn gaat gebeuren, valt te bezien. Ondanks dat producent en Marvel-baas Kevin Feige in het verleden al eens aangaf graag een Black Widow-film te willen zien, liet hij recent weten dat Marvel voorlopig geen plannen heeft met een film waarin een vrouwelijke (super)held de scepter zwaait.

Dit jaar zagen we Black Widow overigens in Captain America: The Winter Soldier en volgend jaar april duikt ze op in Avengers: Age of Ultron.



NieuwsFilm

meest populair