Jackie Chan woedend en geshoqueerd door arrestatie zoon

Een video-opname van de huiszoeking verscheen op Chinese staatstelevisie CCTV.

Vorige week werd Jackie Chan's (First Strike, Rush Hour, Shanghai Noon) zoon Jaycee Chan Jo-ming (The Drummer, 1911) gearresteerd naar aanleiding van drugsgebruik en –bezit.

Chan sr. sprak zich uit over de arrestie van zijn zoon op de Chinese sociale media website Weibo. “Ik ben woedend en geshoqueerd,” meldt een duidelijk geëmotioneerde Chan aan zijn 22 miljoen volgers.

Chan steekt zijn hand in eigen boezem, hij voelt zich schuldig dat hij zijn zoon niet op een goede manier heeft opgevoed. ”Ik wil tegen Cho-ming [Chan jr.] zeggen: neem verantwoordelijkheid voor de fouten die je maakt. Als je vader ben ik bereid om de toekomst onder ogen te zien. Ik heb mijn zoon niet het goede voorbeeld gegeven. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en samen met Cho-ming, neem ik een diepe buiging en biedt onze excuses aan het volk aan.”

Jaycee’s arrestatie is een harde klap in het gezicht van zijn vader, met name omdat Chan sr. door de Chinese regering is benoemd tot officiële anti-drugs ambassadeur. Op Weibo (China’s equivalent van Facebook) verwees Chan naar zijn maatschappelijke voorbeeldfunctie; ”Als publiekelijk figuur, schaam ik me”.

Onlangs annuleerde Chan de promotietour in Europa voor de Blu-ray en DVD-release van zijn film Chinese Zodiac. Chan haastte zich naar Peking om zijn zoon, en de tevens gearresteerde Taiwanese filmster Ko Chen-tung, te hulp te schieten. Jaycee Chan en zijn Taiwanese vriend werden vorige week donderdag 14 augustus gearresteerd nadat zij op heterdaad betrap werden op het roken van marijuana in een voetmassagestudio in Peking.

De Chinese politie vond, na doorzoeking van het huis waar Jaycee verbleef, 100 gram marijuana. Een video-opname van de huiszoeking verscheen op Chinese staatstelevisie CCTV.



NieuwsFilm