Jackie Chan's zoon gearresteerd

Jaycee Chan is opgepakt wegens drugsbezit en kijkt mogelijk tegen een gevangenisstraf van drie jaar aan.

Jackie Chan's (First Strike, Rush Hour, Shanghai Noon) zoon Jaycee Chan (The Drummer, 1911) begeeft zich op glad ijs. De 31-jarige acteur werd positief getest op het gebruik van marijuana en werd onlangs gearresteerd in de Chinese hoofdstad Peking wegens drugsbezit. Deze arrestatie maakte deel uit van een grootschalig en hardhandig optreden van de Chinese autoriteiten tegen drugsgebruik onder sterren.

Jaycee, die zich in het gezelschap bevond van de Taiwanese acteur Kai Ko, werd afgelopen donderdag 14 augustus ingerekend. De politie vond 100 gram marijuana in Chan’s appartement.

CNN meldt dat Jaycee ook wordt beschuldigd van “anderen aan te sporen tot het nemen van drugs,” en zou mogelijk tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld kunnen worden. China Daily voegt hieraan toe dat er onlangs ruim 7000 arrestaties zijn gedaan in Beijing naar aanleiding van drugsgebruik, een toename van 72 procent ten opzichte van vorig jaar.

Andere sterren die werden gearresteerd wegens drugsgebruik zijn de Chinese filmster en zanger Li Daimo. Eerder deze maand werd ook de beroemde acteur Gao Hu gearresteerd voor bezit van methamphetamine en marijuana.

Het lijkt erop dat de Chinese autoriteiten een klopjacht hebben geopend op beroemdheden die drugs gebruiken. Beroemdheden hebben een voorbeeldfunctie en daarmee verantwoordelijkheid en invloed op het gedrag van het volk, redeneert de Chinese overheid. Het is daarom niet ondenkbaar dat Jaycee Chan daadwerkelijk voor een aantal jaar achter de tralies zal verdwijnen.

Saillant detail: vader Jackie werd in 2009 door de Chinese politie benoemd als een officiële Drugs Controle Ambassadeur. Chan sr. heeft goede connecties binnen de heersende communistische partij, hetgeen mogelijkheden tot vrijpleiting biedt. Het is echter de vraag of Chan deze connecties aan zal wenden. Jackie Chan heeft tot dusver geen reactie gegeven met betrekking tot de arrestatie van zijn zoon. Jackie Chan kwam onlangs nog in het nieuws naar aanleiding van zijn eigen pretpark Jackie Chan World Park.

NieuwsFilm