Zelda Williams stopt met sociale media na beledigingen

Robin Williams' dochter, Zelda, stopt met sociale media nadat ze beledigingen ontving over het overlijden van haar vader.

Robin Williams' (Good Morning, Vietnam, Dead Poets Society, Jumanji, The Fisher King, Good Will Hunting) dochter, Zelda, stopt met sociale media nadat ze beledigingen ontving over het overlijden van haar vader. Ze verwijderde haar Twitter-account, ook neemt ze een pauze op Instagram en Tumblr.

Zelda ontving beledigende berichten via de sociale media naar aanleiding van het overleden van haar vader afgelopen maandag. Op Twitter circuleerden onder andere gephotoshopte foto’s van haar vader en werden beledigende opmerkingen gemaakt.

Via Twitter meldde Zelda: “Het spijt me. Ik zou hier boven moeten staan. Probeer alsjeblieft respectvol te zijn naar mij, mijn familie en mijn vrienden in deze moeilijk tijd. Ik verwijder Twitter voor een lange tijd, misschien voor altijd. De tijd zal het leren. Tot ziens.”

“Onze accounts doorspitten voor foto’s van pa, of mij veroordelen op basis van het aantal foto’s is wreed en onnodig,” vervolgt Zelda. “De echte privé momenten die ik met hem [Robin, red.] deelde waren dierbaar, rustig, en geloof het of niet, we maakten niet constant foto’s of ‘selfies’. Ik deelde hem met een wereld waarin iedereen met hem op de foto wilde, maar ik was bevoorrecht om tijd met hem door te brengen zonder camera’s. Dat was meer dan voldoende, en ik ben dankbaar voor de korte tijd die ik met hem had.”

“Mijn favoriete familiefoto’s hangen ingelijst in mijn huis, niet op de sociale media, en dat zal ook zo blijven.”

NieuwsFilm