Reacties op overlijden Robin Williams

Familieleden, vrienden en sterren reageren op de tragische dood van Robin Williams.

Familieleden, vrienden en sterren reageren massaal op de tragische dood van filmheld Robin Williams (Good Morning, Vietnam, Dead Poets Society, Jumanji, The Fisher King, Good Will Hunting). Een greep uit de overvloed aan reacties op de sociale media.

Williams’ dochter, Zelda, postte een quote van de Franse schrijver en dichter Antoine de Saint-Exupery op haar Twitter-account.

“Jij – alleen jij zal de sterren hebben als geen ander ze kan hebben… In een van die sterren zal ik leven. In een van de sterren zal ik lachen. En het zal zijn alsof alle sterren lachen, als je ’s nachts omhoog kijkt naar de hemel… Jij – alleen jij – zal de sterren hebben die kunnen lachen.” Na deze quote schreef ze: “Ik hou van je. Ik mis je. Ik probeer omhoog te blijven kijken.”

Robin's vrouw, Susan Schneider, gaf de volgende verklaring af: “Vanmorgen ben ik mijn man en mijn beste vriend verloren, terwijl de wereld een van haar meest geliefde kunstenaars en mooiste mensen moet missen. Wij [de nabestaanden, red.] hopen dat hij herinnerd zal worden als de man die miljoenen mensen ontelbare keren liet lachen, in plaats van aan zijn dood”

Heel de wereld lijkt gechoqueerd en verbijsterd te zijn door Williams’ plotselinge dood. Zelfs Barack Obama blijft er niet ongeroerd door. President Obama prees het “Onmetelijke talent van de unieke acteur” en zei dat hij mensen heeft laten lachen en huilen.

Ook de Britse prins Charles liet van zich horen. Hij noemt Williams 'een uitzonderlijke man'. "Ik heb enorm genoten van de keren dat we elkaar hebben ontmoet. Zijn onvervangbare bijdrage aan het leven zal heel erg worden gemist door ontelbaar veel mensen, onder wie ikzelf", aldus de prins.

“Robin Williams liet de wereld lachen en denken. Dat zal ik onthouden en eren. Een geweldige man, artiest en vriend. Ik ga hem ongelofelijk missen,” meldt Kevin Spacey (The Usual Suspects, L.A. Confidential, American Beauty, Moon, Horrible Bosses) op Twitter.

The Academy of Motion Pictures twittert: “Geest, je bent vrij.” Verwijzend naar de geest uit de fles, uit de Disney-film Aladdin, waarvan Williams de stem insprak.

Sarah Silverman beschrijft Williams als “Pure liefde”.

John Krasinski, die samen met Williams te bewonderen is in License to Wed, reageert met “Aan de hartelijkste man. Robin, weet dat je altijd herinnerd zal worden met een glimlach, lach en liefde. Bedankt. Bedankt Bedankt.”

Ricky Gervais, samen met Williams te bewonderen in Night at the Museum, reageerde: “Hij was een geweldige, liefdevolle man die iedereen aan het lachen kon maken, zelfs als hij zich zelf niet goed voelde.”

Ook Rihanna deelde haar gevoelens met haar 36 miljoen volgers; “Hartverscheurend nieuws over Robin Williams. Moge zijn ziel in rust zijn!”

Ellen DeGeneres twitterde: “Ik kan het nieuws over Robin Williams niet geloven. Hij gaf zo veel aan zoveel mensen. Mijn hart is gebroken.”

Ben Stiller (The Royal Tenenbaums, Night at the Museum): “Een Tweet kan niet beschrijven hoe ik me voel over dit verlies.”

Van de vele reacties op het tragische verlies is de (korte maar krachtige) reactie van acteur en vriend Billy Crystal (When Harry Met Sally, Analyze This) nog wel de mooiste en beste. Crystal twittert simpelweg: “Geen woorden voor.”



NieuwsFilm