21st Century Fox heeft $80 miljard over voor Time Warner

Maar dit bod is al afgeslagen...

21st Century Fox heeft bevestigd dat zij verleden maand een officieel bod heeft uitgebracht op Time Warner Inc. Het raad van bestuur van Time Warner heeft het bod van maar liefst $80 miljard echter afgeslagen. Fox heeft tevens gemeld dat zij op dit moment niet in onderhandeling zijn met hun concurrent.

Time Warner laat weten dat het bod is besproken met hun financieel en juridisch adviseurs. Ze kwamen tot de conclusie dat een verkoop niet in het belang zou zijn van Time Warner of de aandeelhouders en dat er ook niet verder onderhandeld wordt met 21st Century Fox. De zelfstandige activiteiten van Time Warner zouden op langer termijn meer rendement opleveren.

21st Century Fox is de maatschappij van magnaat Rupert Murdoch en de holding achter filmstudio 20th Century Fox en de FOX-televisienetwerken. Time Warner is op zijn beurt weer de holding achter New Line Cinema, HBO, TBS, The CW, Cartoon Network, CNN, DC Comics, Warner Bros. Animation, Cartoon Network Studios, Hanna-Barbera, Castle Rock Entertainment en uiteraard de grote filmstudio Warner Bros.

Volgens de New York Times is Murdoch vastbesloten om Time Warner over te nemen, dus als het aan hem ligt is het boek voorlopig nog niet gesloten. Overigens verkreeg Murdoch in 2012 via luttele miljoenen een meerderheidsbelang in het Nederlandse voetbalkanaal Eredivisie Live.

NieuwsFilm

meest populair