J.K. Rowling geeft Harry Potter een tweede leven!

En opeens is daar een compleet nieuw verhaaltje over een 34-jarige Harry Potter.

Zeven jaar geleden verscheen J.K. Rowlings boek Harry Potter and the Deathly Hallows. Daarna verschenen er geen nieuwe verhalen meer over het wereldberoemde personage, dat uiteraard ook opdook in acht speelfilms. In een nieuw kort verhaal dat Rowlings publiceerde op de website Pottermore komt Potter echter weer tot leven.

Het verhaal, geschreven vanuit het oogpunt van Rita Skeeter, gaat over een 34-jarige Harry Potter die samen met zijn vrouw Ginny en zijn vrienden Hermelien Griffel en Ron Wemel de finale bezoekt van het WK Zwerkbal 2014. In het verhaal wordt onder meer ingegaan op de relatie tussen Harry en Ginny.

Het verhaal, dat vooral een kritische noot zou zijn richting de tabloidpers, telt slechts 1.500 woorden en het komt waarschijnlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Over enkele dagen wordt namelijk de finale gespeeld om het wereldkampioenschap voetbal 2014.

Wie weet zien we voorafgaand aan één van de delen van Fantastic Beasts and Where to Find Them-trilogie een Harry Potter-short voorbijkomen. Warner Bros. zal vast de mogelijkheden gaan overwegen. Lees op Pottermore het volledige verhaal.



NieuwsFilm

meest populair