'Harry Potter' was alcoholist

Daniel Radcliffe toverde zijn onschuld weg met drank.

Ook voormalig kindsterretje Daniel Radcliffe had het net als de meeste kindsterretjes niet altijd makkelijk. Zijn onzekerheid heeft er in het verleden voor gezorgd dat de acteur stevig aan de drank zat, zo onthult biograaf Randy Jernigan. De schrijver sprak voor zijn boek 'The Life and Career of Daniel Radcliffe' met negentien van de beste vrienden van Daniel.

Niet alleen had Daniel een drankprobleem, ook zou hij lijden aan 'Developmental Coordination Disorder', een neurologische stoornis waardoor hij soms grote moeite heeft met simpele alledaagse bezigheden, zoals tandenpoetsen. "Hij had het gevoel dat zijn stoornis hem tegenhield. Hij voelde zich geen normaal kind. Hij voelde zich verloren", vertelt Jernigan aan Radar Online. "Om daarmee om te kunnen gaan greep hij naar de fles en ging hij feesten."

Op zijn achttiende bereikten zijn problemen het hoogtepunt. "Hij lag liever in bed met een fles alcohol dan dat hij erop uit ging met vrienden. Toen realiseerde hij zich dat hij alcoholist werd." Inmiddels is Daniel geen alcoholist meer en heeft hij in geen maanden nog maar één druppel gedronken.



NieuwsFilm

meest populair