Anthony Mackie dan toch als Jimi Hendrix in 'Jimi'

Ol Parker regisseert ook Noomi Rapace in de biopic over de laatste negen dagen van de legendarische rocker.

Acteur Anthony Mackie zal dan toch de rol van Jimi Hendrix gaan spelen in een biopic over de laatste negen dagen van de legendarische rocker. Enkele jaren geleden zou Paul Greengrass het drama nog op zich nemen. Nu is regisseur Ol Parker aangetrokken voor het project en Mackie is nog steeds in beeld voor de titelrol in Jimi, eerder bekend onder de titel Crosstown Traffic.

Naast verwachting hebben ook Thandie Newton (2012, 2009), de vrouw van regisseur Parker, en Noomi Rapace (Prometheus, 2012) rollen in de film. Rapace zou Hendrixs ex-vriendin Kathy Etchingham moeten spelen.

Het eerdere project Crosstown Traffic van Greengrass sneuvelde, aangezien de erfgenamen het niet eens waren met de plannen. Nu lijkt alles weer koek en ei en moeten de opnames nog dit jaar starten.

Mackie zagen we onlangs nog als The Falcon in Captain America: The Winter Soldier en had recentelijk ook rollen in films als Pain & Gain (2013), The Adjustment Bureau (2011) en The Hurt Locker (2008). Regisseur Parker is vooral bekend van zijn script voor de succesvolle tragikomedie The Best Exotic Marigold Hotel (2011) en regisseerde recent het romantische drama Now Is Good (2012).

Binnenkort verschijnt er overigens een andere Jimi Hendrix-biopic, namelijk Jimi: All Is By My Side, met André 3000 (André Benjamin) in de rol als de bekende rocker die in 1970 overleed en daarmee toetrad tot de 27 club. Deze verschijnt 14 augustus in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair