David S. Goyer over samenhangender DC filmuniversum

Dat is iets waar Warner volgens hem graag aan wil werken.

In een interview met IGN ging David S. Goyer in op hoe DC en Warner Bros. willen werken aan hun filmuniversum. Het blijkt dat de studio graag wil zien dat film en televisie meer op elkaar afgestemd worden. Tot nu toe valt dat vies tegen: er lijkt een apart DC TV-universum te zijn en een apart DC filmuniversum.

In filmuniversum is plaats voor superhelden als Batman en Superman, terwijl op televisie series te zien zijn als Arrow, Flash en Gotham. Volgens Goyer wil Warner ervoor zorgen dat die scheiding minder sterk wordt. ”Het is nog te vroeg, maar ik weet dat Warner Bros. zijn universum samenhangender wil maken,” begon Goyer zijn verhaal.

”Er wordt veel over gesproken, maar het is nog vroeg, erg vroeg. Dus ik weet het niet zeker. Marvel boekt veel succes, maar ik weet dat niet iedereen hen na wil doen. De gesprekken zijn nog vaag,” vertelde Goyer.

Maar of die televisiepersonages dan perse in films voor zullen komen? ”Ik weet het niet. Denk maar aan Smallville, dat liep nog toen Bryan Singer’s Superman uitkwam. En niemand had daar een hartaanval door,” aldus Goyer.

Tot slot sprak hij nog zijn waardering voor Marvel uit. ”Het is moeilijk een merk te maken ik bedoel, waar mensen je merk willen volgen. Pixar heeft het gedaan en nu heeft Marvel het ook gedaan. Het is echt heel erg moeilijk om voor elkaar te krijgen, want er is niet meer veel merkloyaliteit. Ze hebben een samenhangend universum gemaakt en ik bewonder dat.”



NieuwsFilm

meest populair