Vervolg 'Godzilla' brengt filmmonster naar Europa [UPDATE2]

Regisseur Gareth Edwards: vervolg wordt een soort 'Band of Brothers'.

Let op! Artikel bevat een 1 april grap! :)

Warner Bros. heeft zoveel vertrouwen in Godzilla dat ze nu al zijn gestart met het vervolg. Dit maakte Warner-baas Kevin Tsujihara bekend tijdens een Gojira-bijeenkomst in Japan. De eveneens aanwezige regisseur Gareth Edwards liet zich uit over het plot van de opvolger. De details die werden genoemd vallen deels samen met de gebeurtenissen in de prequel-comic Godzilla: Awakening.

Tsujihara, CEO Warner Bros. en zelf van Japanse afkomst, tijdens de bijeenkomst: We zijn in de wolken met het eerste deel. We gaan direct verder met Godzilla en Gareth Edwards is al aan boord." Ook laat Tsujihara weten dat de Britse regisseur de vrije hand krijgt. "Edwards wil graag dat deel 2 zich afspeelt in zijn thuisland en de rest van Europa. Zijn aanpak zal de Gojira-fan enorm verrassen."

Regisseur Edwards liet tijdens de bijeenkomst weten hoe de twee films in elkaar overlopen: "Zonder te veel te verklappen kan ik zeggen dat Godzilla eindigt als geen andere film. Het is meer een open einde. Dat het filmmonster niet zal niet sterven, is logisch. Aan het einde is te zien dat Godzilla zich terugtrekt in de zeeën nabij Groot-Brittannië. In het tweede deel zal hij uit de zeebodem herrijzen en tsunami's veroorzaken."

Volgens Edwards keren de meeste acteurs terug. Hij verklapte dat er mogelijk zelfs Nederlandse acteurs worden aangetrokken. "Europese acteurs kunnen een realistischer beeld meegeven. Britse acteurs zijn eenvoudig te vinden. De juiste acteurs uit Frankrijk, Duitsland en omringende landen zijn een grotere uitdaging. Ik verwacht een soort Band of Brothers-sfeer in Godzilla 2."

Dit alles sluit mooi aan op de bevindingen van Screenrant. Zij ontdekten in de prequel-strip Godzilla: Awakening dat Godzilla wordt gesignaleerd in nabij de kust van Groot-Brittannië. Mogelijk heeft Godzilla daar een soort van "veilige haven". Hieronder de cover van de comic:



De vraag is nu of Godzilla ook ons kikkerlandje aan zal doen. Grote kans van wel, aangezien Gojira uit de zee nabij het Verenigd Koninkrijk herrijst: de Noordzee? Wie weet!

UPDATE: Met dank aan FTer Patrick_h voor onderstaande video!


Vanaf 15 mei krijgen we eerst de eerste Godzilla te zien. Hierin zijn de voornaamste rollen voor Aaron Johnson, Bryan Cranston, Elizabeth Olsen en Ken Watanabe.

Hieronder de eerdere trailer:



NieuwsFilm

meest populair