Famke Janssen in Nederlandse thriller 'De Held'

Ze maakt de film met haar zussen, die onlangs de succesfilm Soof afleverden.

Famke Janssen gaat een hoofdrol spelen in de film De Held van regisseur en Janssens zus Antoinette Beumer. De derde zus, Marjolein Beumer, is de aangewezen persoon om het scenario af te leveren. De laatste twee waren verantwoordelijk voor de succesfilms Soof (2013), De gelukkige huisvrouw (2010) en Loft (2010). De Held betreft een verfilming van de gelijknamige bekroonde roman van Jessica Durlacher.

Het is voor Janssen de eerste rol in een Nederlandse film en ze is blij eindelijk samen te werken met haar zussen: "We willen al heel lang een keer samen een film maken. Nooit eerder deed de gelegenheid zich voor. Ik kijk ernaar uit om dit avontuur met mijn zussen aan te gaan, al vind ik het natuurlijk ook heel spannend. Daarnaast lijkt het me fantastisch om eindelijk eens in een Nederlandse film te spelen." De actrice was te zien in Amerikaanse blockbusters als GoldenEye (2005), Rounders (2008), X-Men: The Last Stand (2006) en recent nog in Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013).

Volgens een persbericht van uitgever Independent Films vertrekt in De Held het negentienjarige personage Mich naar de States om zich aan te sluiten bij de Mariniers in het Amerikaanse leger, een keuze die zijn moeder Tara Silverstein niet kan begrijpen. Kort na de dood van haar vader wordt Tara op een herfstdag in het bos aangerand door een man, die tot haar schrik haar naam kent. Niet lang daarna worden zij en haar familie 's nachts overvallen in hun huis. Als Tara er na een wilde zoektocht achter komt wie hun overvaller is, en hoe zijn haat verweven is met het verleden, beseft ze dat er maar één ding overblijft: wraak!

NieuwsFilm

meest populair