Uitslag POLL: De mutanten uit de 'X-Men'-franchise

En de winnaar is...

Zoals al voorspeld werd door bezoeker UnknowB heeft Wolverine de POLL De mutanten uit de 'X-Men'-franchise met gemak gewonnen. Het personage van acteur Hugh Jackman wist 36% van de ongeveer 1250 stemmen te verzamelen en liet daarmee de andere mutanten ver achter zich.

Van de overige mutanten waren vooral de volgende mutanten populair: Magneto (13%, gespeeld door Ian McKellen / Michael Fassbender), Mystique (8%, Rebecca Romijn / Jennifer Lawrence), Nightcrawler (6%, Alan Cumming), Deadpool (6%, Ryan Reynolds), Gambit (6%, Taylor Kitsch) en Professor X (4%, Patrick Stewart / James McAvoy). De hoge scores voor Gambit en met name Deadpool zijn enigszins verrassend te noemen. Deze film-optredens werden namelijk niet bepaald goed ontvangen. Mogelijk kregen ze de stemmen omdat het daarentegen wel uiterst geliefde personages zijn uit de X-Men comics van Marvel. Van Deadpool moet er op den duur een stand-alone film verschijnen.

Hieronder de Top 10 (film-)mutanten uit de zes reeds verschenen X-Men films:

1. Wolverine - 36%
2. Magneto - 13%
3. Mystique - 8%
4. Nightcrawler - 6% (81 stemmen)
5. Deadpool - 6% (78)
6. Gambit - 6% (70)
7. Professor X - 4%
8. Colossus - 3% (41)
9. Dr. Jean Grey / Phoenix - 3% (35)
10. Storm - 2%

Wolverine dook voor het eerst op in Bryan Singers X-Men (2000), waarin het personage gelijk een van de belangrijkste rollen had. Uiteraard werd de rol gespeeld door Hugh Jackman en hij zou ook in de twee sequels het voornaamste gezicht zijn. Na de drie eerste X-Men films dook Wolverine op in zijn eigen film X-Men Origins: Wolverine (2009), die uiteindelijk flink werd bekritiseerd. In de vijfde X-Men film, Matthew Vaughns X-Men: First Class (2011), was er alleen een korte cameo voor Logan, maar dit jaar keerde hij terug in zijn tweede eigen film, The Wolverine. Deze was in vele opzichten succesvoller dan de Origins-film. Enige tijd terug was er het gerucht dat Jackman na X-Men: Days of Future Past (2014) voor nog eens vier films was aangetrokken en verleden week werd bekend dat Jackman en waarschijnlijk regisseur James Mangold wederom de krachten bundelen voor een derde losstaande Wolverine-film.

Na onderstaande "Best of Wolverine" (2010) video de complete uitslag:


En deze voor de fun:


De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
polls


NieuwsFilm

meest populair