Eerste indruk op Walt Disneys 'Zootopia'

Concept art toont de nieuwe "Robin Hood"-achtige animatiefilm, die pas in 2016 moet verschijnen.

In 2016 verschijnt van Walt Disney de animatiefilm Zootopia, die geregisseerd moet gaan worden door Byron Howard, bekend van Bolt (2008) en Tangled (2010). Tijdens Disneys D23 Expo presenteerde Disney/Pixar-icoon John Lasseter het project en kondigde aan dat het een soort van Robin Hood wordt.

In de wereld van Zootopia wonen geen mensen, maar gedragen de dierlijke personages zich wel als mensen. De dierenstad Zootopia bestaat dan ook uit herkenbare plekken waar mensen ook naar toegaan en deze gebieden worden dan ook bevolkt door veelal één soort dier. Tijdens zijn presentatie gaf Lasseter aan dat er gebieden zijn met namen als Tundra Town, Sahara Square, Burrow Borough, Rain Forest, The Canals en Little Rodenta.

De hoofdrol is voor de sluwe vos Nick Wilde, die onterecht wordt beschuldigd van een misdaad en noodgedwongen op de vlucht slaat. De vos krijgt de agent Judy Hopps, een konijn, achter zich aan. Uiteindelijk moeten de vos en het konijn het samen opnemen tegen de slechterik. Ook een gazelle zou een belangrijke rol gaan spelen.







NieuwsFilm

meest populair