Derde filmfestival De Niro

Het derde Tribeca Film Festival in New York deelde het afgelopen weekend de prijzen uit. Grote winnaar was de film 'The Green Hat', een Chinese film over een man van middelbare leeftijd die het vreemdgaan van zijn vrouw moet verwerken. Het Tribeca Film Festival werd drie jaar geleden door Robert de Niro in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op kleinere films en films die door mensen in 'zijn' New York zijn gemaakt.

'The Green Hat' won de prijs voor beste film en regisseur Liu Fen Dou voor beste regisseur. Aan de prijzen is een bedrag verbonden van 45.000 dollar, die de regisseur in zijn volgende project kan steken.

De jury bestond uit bekende Hollywood-namen als Glenn Close, Mary-Louise Parker en Kyra Sedgewick aangevuld met onder andere koningin Noor van Jordanië. Tijdens het festival werd ook het nieuwe project van de Niro zelf gepresenteerd. Hij leent zijn stem aan een geanimeerde haai, in de computer-animatiefilm 'A Shark Tale'. In deze tekenfilm wordt de wereld van de maffiabazen en gangsters verplaatst naar de bodem van de oceaan.

Sterstemmen die ook bij de presentatie waren: Will Smith, Martin Scorsese, Angelina Jolie en Renee Zellweger. 'A Shark Tale' draait vanaf oktober in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair