Ed Harris krijgt award

Ed Harris ontvangt komende zomer een 'Mid-Life Achievement Award'. De acteur heeft het grootste deel van de afgelopen herfst besteed aan de opnames van Richard Russo's 'Empire Falls'. Hij speelde daarin de rol van Miles Roby.

Harris werd eerder bekend door zijn rollen in 'Apollo 13', 'The Truman Show', 'Pollock' en 'The Hours'. "Wij hebben Ed Harris altijd een geweldige acteur gevonden," aldus Ken Eisen, de eigenaar van Railroad Cinemas en programma directeur van het Main International Film Festival waar de prijs wordt uitgereikt.

De 53-jarige acteur was eerder in Maine voor de opnames van 'Empire Falls'. Hij zette toen ook zijn handtekening op filmposters waarvan de opbrengst naar een project tegen huiselijk geweld gaat. Eisen: "Toen hij hier kwam waren we allemaal ontzettend onder de indruk van hem. Niet alleen door zijn acteerkwaliteiten maar ook door zijn humaniteit."

De acteur Peter Fonda, actrice Sissy Spacek en de regisseurs Jonathan Demme en Terrence Malick gingen Harris voor bij het in ontvangst nemen van de 'Mid-Life Achievement Award'.



NieuwsFilm

meest populair