Nieuwe film Mel Gibson

Mel Gibson gaat opnieuw een controversiële film maken. Na het enorme succes van zijn Jezus-film The Passion of the Christ heeft de Australiër zijn plannen bekend gemaakt voor een film over Boudicca , een 'warrior queen' uit de oudheid.

Volgens filmkenners uit Hollywood wordt de Gibson-film, Warrior genaamd, een "Braveheart met bh". Warrior vertelt het verhaal van Britse koningin Boudicca, ook wel bekend onder de naam Boadicea, die in 60 na Christus een opstand aanvoerde tegen de Romeinen.

Critici zijn bang dat Mel Gibson koningin Boudicca, een grote heldin uit de Britse geschiedenis, neerzet als een achterlijke boerin. Maar de regisseur van de film, Gavin O'Connor, spreekt deze bezwaren tegen. Volgens hem zal het verhaal op de feiten gebaseerd zijn. O'Connor voegde eraan toe dat Warrior volgens hem een groot succes zal gaan worden, ondanks het feit dat films met vrouwelijke hoofdrolspelers niet vaak kaskrakers zijn.

"Boudicca zorgde ervoor dat alle stammen, die onderling met elkaar in strijd waren, samen tegen het Romeinse Rijk in opstand kwamen. Het is een macho-verhaal uit een vrouwelijk oogpunt", aldus O'Connor.



NieuwsFilm

meest populair