Krabbé en Decleir in gijzelingsdrama

Jan Decleir en Jeroen Krabbé gaan de hoofdrollen spelen in de film Kleisterlee, die verhaalt over de gijzeling in de Amsterdamse Rembrandttoren twee jaar geleden. Dat heeft Krabbé donderdag bekendgemaakt.

De regie is in handen van Pieter Kuijpers, regisseur van het succesvolle Van God los. Het scenario komt van Hugo Heinen, die eerder onder meer verantwoordelijk was voor succesvolle televisieseries als Pleidooi en De Zomer van '45. De opnames van Kleisterlee beginnen in juni. De film moet medio 2005 in première gaan.

In 2002 nam een verwarde man tientallen mensen in de Rembrandttoren in gijzeling om te protesteren tegen de opmars van de breedbeeldtelevisie. Jan Decleir speelt de 59-jarige gijzelnemer uit Uithoorn en Jeroen Krabbé vertolkt de rol van Philips-topman Gerard Kleisterlee. In de film wordt Kleisterlee ontvoerd, maar in werkelijkheid was de topman niet bij de gijzeling betrokken.

Op dit moment werkt Jeroen Krabbé in Amsterdam aan Ocean's Twelve, het vervolg op de Hollywoodhit Ocean's Eleven uit 2001. De 59-jarige acteur speelt de beheerder van het VOC-pand waar de bende van George Clooney en Brad Pitt een kraak gaat plegen.

,,Het is meer een weerzien van goede vrienden dan een interessante rol'', nuanceert Krabbé zijn bijdrage aan de film. De Nederlander werkte twee keer eerder met regisseur Steven Soderbergh in diens films King of the Hill en Kafka. ,,Het voelt als een familiereünie. Ik heb gisteren met Brad en George gegeten, ontzettend aardige jongens.''



NieuwsFilm

meest populair