Nieuw: FilmTotaal RSS-feeds

Een vraag die ons vaak is gesteld: is de informatie van FilmTotaal ook verkrijgbaar in RSS-formaat? En inderdaad, vanaf heden is dat inderdaad het geval. We hebben momenteel twee RSS-feeds: de films op TV (voor de huidige dag) en het filmnieuws (de laatste 20).




Wat is RSS?
RSS (Rich Site Summary of Really Simple Syndication), is een protocol waarmee websites op een overzichtelijke manier hun informatie aan kunnen bieden, waardoor andere software deze informatie erg makkelijk kan lezen en gebruiken.

Wat kan ik hiermee?
De FilmTotaal RSS-feeds hebben twee functies. Allereerst is het voor webmasters de ultieme tracker omdat de feeds alleen de informatie geven, en niet de vormgeving. Zo kan de informatie, beter dan met de andere FilmTotaal-trackers, geheel naar jouw wens op je site gezet worden.

Daarnaast zijn er mensen die gretig gebruik maken van zogenaamde RSS-Readers; programma's waaraan je zelf RSS-feeds kunt toevoegen. Omdat bijna elke grote site deze feeds aanbiedt, kun je in je RSS-Reader heel snel de nieuwe, en voor jou interessante informatie per site zien, zonder dat je elke site afzonderlijk hoeft te bezoeken. (Mocht je dit willen uitproberen, op http://rss.pagina.nl staan een aantal links naar gratis RSS-readers.)

Waar staan ze?
Zoals gezegd hebben we momenteel 2 feeds: de films op TV van de huidige dag en het filmnieuws, en die staan hier:

http://www.filmtotaal.nl/trackers/rss/filmsoptv.xml
http://www.filmtotaal.nl/trackers/rss/news.xml

Update: zie dit bericht.



NieuwsFilm

meest populair