Freddy Krueger en Darth Vader naar Nederland

Freddy Krueger, Jason Voorhees, Darth Vader, Chewbacca en Pinhead. Zomaar een greep uit de illustere filmkarakters die 8 en 9 mei in Tilburg te bewonderen zijn tijdens New Star Con, de grootste film- en televisiebeurs die ooit in Nederland is georganiseerd.

Maar liefst dertien roemruchte acteurs uit de recente film- en televisiegeschiedenis geven acte de presence op de conventie. De New Star Con is op 8 en 9 mei in het Best Western Hotel in Berkel-Enschot, vlak onder Tilburg. De organisatie verwacht duizenden belangstellenden.

Uit de Star Wars-films melden zich David Prowse (de acteur die Darth Vader speelde) en Peter Mayhew (de harige wookie Chewbecca) en voor de horrorfans zijn aanwezig Robert Englund (kindermoordenaar Freddy Krueger uit de Nightmare on Elmstreet-films), Ken Kirzinger (tienermoordenaar Jason Voorhees uit Friday the 13th) en Doug Bradley (de sadistische Pinhead uit de Hellraiser-films).

Het televisiegenre wordt vertegenwoordigd door Dirk Benedict en Dwight Schultz, de acteurs die in de populaire serie van weleer The A-Team Face en Murdock speelden. De organisatie van het evenement heeft ook Mr T., de andere nog levende hoofdrolspeler uit de serie, uitgenodigd, maar deze moest wegens gezondheidsredenen verstek laten gaan. The A-Team, dat vertelde over vier Robin Hood-achtige Vietnam-veteranen, hield in de jaren tachtig miljoenen Nederlanders aan de buis gekluisterd.

Volgens een zegsman van de conventie is het nog nooit eerder voorgekomen dat in Nederland zoveel beroemde genreacteurs samenkwamen. De fans kunnen met de acteurs op de foto, handtekeningen aan hen vragen of gewoon in de wandelgangen een gesprek met hen voeren. Daarnaast zijn er openbare interviews waarin de acteurs anekdotes uit hun carrière vertellen en is er zaterdagavond een kostuumwedstrijd waarin de echte fans kunnen tonen hoeveel ze op hun idool lijken.



NieuwsFilm

meest populair