Verhoeven presenteert Zwartboek in Cannes

Regisseur Paul Verhoeven komt half mei naar het 57e Filmfestival van Cannes om zijn nieuwe film Zwartboek te presenteren. Dat heeft producent San Fu Maltha donderdag bekendgemaakt.

Verhoeven gaat op het festival onder meer praten met buitenlandse investeerders die geïnteresseerd zijn in zijn eerste Nederlandstalige filmproject in twintig jaar tijd. Volgens producent Maltha hebben onder meer producenten uit Duitsland, Italië, Frankrijk en Amerika geopteerd om het project mede te financieren.

Van het budget van 9 miljoen euro moet nog ongeveer 20 procent worden ingevuld. Het is volgens Maltha zeer zeldzaam dat buitenlandse investeerders zoveel interesse tonen in een Nederlandstalige productie.

Zwartboek is een thriller over een joodse onderduikster die in de Tweede Wereldoorlog als dubbelspion bij de Duitsers infiltreert. De hoofdrollen worden vertolkt door Carice van Houten, Halina Reijn en Dolf de Vries. Het scenario komt van Gerard Soeteman, met wie Verhoeven eerder films als Turks Fruit, Soldaat van Oranje, Spetters en De Vierde Man maakte. De opnames gaan in het najaar van start.



NieuwsFilm

meest populair