Van de Velde maakt niet vervolg Deuce Bigelow

De Nederlandse regisseur Jean van de Velde is door de Amerikaanse producent Sony gevraagd om de film Deuce Bigelow: European Gigolo te regisseren. Van de Velde heeft echter bedankt.

Hij liet vrijdag weten nog te druk bezig te zijn met de nabewerking van de film Floris. Daarnaast wil hij ook weer eens wat tijd voor zijn gezin nemen.

Het vervolg op het internationale kassucces Deuce Bigelow: Male Gigolo, wordt deze zomer grotendeels in Amsterdam opgenomen. Het zou het eerste Engelstalige filmproject worden voor Van de Velde. Deuce Bigelow II verhaalt over nieuwe avonturen van de gelijknamige stuntelende mannelijke prostituee.

De regisseur werd drie weken geleden benaderd nadat de Nederlandse coproducent IDTV zijn films All Stars en Lek aan Sony had laten zien. ,,Ze zochten iemand die de problemen die het filmen in Europa voor Amerikanen in petto heeft, kon oplossen.'' De filmmaker heeft een aantal gesprekken gehad met de verantwoordelijken in Hollywood en met hoofdrolspeler en scenarist Rob Schneider.

,,Een onzettend aardige jongen. Heel toegankelijk, niet zo'n opgefokte Hollywood-gek. Ik herkende heel veel grappen in het script terug uit All Stars: van die jongetjeshumor. Het verschil is alleen dat Deuce Bigelow vol voor de grap gaat: ik vind het belangrijker dan mijn karakters menselijk blijven. Ik wilde aan het verhaal zeker een extra laag toevoegen. Schneider stond daar ook erg open voor.'' Van de Velde blijft wel als adviseur aan het project verbonden. Wie de regie wel gaat doen, is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair