Remake 'Escape From New York' opnieuw op de agenda

Dit keer is het Joel Silver die het project van de grond wilt krijgen.

Het gaat volgens Deadline dan toch echt gebeuren: een remake van het geliefde Escape From New York uit 1981. Volgens de website bundelen Joel Silver en zijn Silver Pictures samen met StudioCanal de krachten om het origineel van John Carpenter in een nieuw jasje naar het witte doek te brengen.

In het origineel wordt er vanwege de enorm gestegen misdaadcijfers een muur om Manhattan getrokken en wordt het eiland voor New York een sterk bewaakte gevangenis. Negentien jaar later wordt het presidentsvliegtuig uit protest tegen de politiestaat gekaapt en landt de capsule met de president binnen de muren. Held Snake Plissken (Kurt Russell) wordt erop afgestuurd om de dag te redden.

In 1996 maakte Carpenter de sequel Escape From L.A.. Of de remake er dit keer wel gaat komen, blijft nog even de vraag. In het verleden zijn er al vele remake-plannen de revue gepasseerd. Hieronder halen we even de herinneringen op:






New Line Cinema had been planning a remake for some time with, most recently, The Crazies director Breck Eisner attached to helm. Before that, Len Wiseman was planning a version that would have starred Gerard Butler in the Plissken role.

The new take will be produced by Silver and Andrew Rona with Alex Heineman executive producing.
Read more at http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=101692#VC2tZ3X8UB3sHwmC.99

NieuwsFilm

meest populair