Steven Seagal ingehuurd door Russische president Vladimir Poetin

Hij moet de Russen helpen gezonder te leven.

De gespierde martial-arts acteur Steven Seagal heeft een opmerkelijke nieuwe schnabbel. Hij is door de Russische president Vladimir Poetin ingehuurd om de Poetins onderdanen aan te sporen gezond te leven. Volgens persbureau Reuters riep Poetin van de week op tot een vorm van lichamelijke opvoeding die door Jozef Stalin werd ingevoerd.

"Ik meen dat het gepast is terug te denken aan de positieve impact die het programma 'Klaar voor Arbeid en Verdediging' op ons land had", aldus Poetin. "De heropleving van dit systeem - in een nieuwe, moderne vorm - zou ons enorme voordelen opleveren."

Omdat de actiefilms van Seagal enorm populair zijn in Rusland is de Amerikaanse acteur geen onbekende van Poetin. Ze ontmoetten elkaar al enkele malen. Ter promotie van de nieuwe ideeën van Poetin deed Seagal mee aan een publiekelijk optreden. Samen woonden ze enkele demonstraties van gevechtsporten bij.

Op zich zijn de bedoelingen van Poetin nog helemaal nog niet zo slecht. De Russische bevolking is met hun overmatige drankgebruik nou niet het meest gezonde volk. Maar om te verwijzen naar iets van de meedogenloze Russische dictator Stalin.



NieuwsFilm

meest populair