'Ghost Rider 2' stuntman wil geld zien

Hij overleed bijna tijdens een mislukte stunt en heeft nu een ziekenhuisrekening liggen van meer dan een miljoen.

Mike Gaboff, een stuntman die werkzaam was tijdens de productie van Ghost Rider: Spirit of Vengeance, claimt dat hij bijna om het leven kwam toen een stunt mislukte. Hij wil nu geld zien van Sony Pictures, Break Point Media en Next Point Inc. om de schade te compenseren.

Voor de stunt moest hij met een brandende motor een sprong maken en in een meer terechtkomen. Het ging echter volledig mis. Hij kwam niet in het water, maar op de grond terecht, wat leidde tot een gebroken rug, bekken, nek, armen, ribben en sleutelbeen. Verder waren zijn longen ingeklapt en was er sprake van tweedegraads brandwonden.

Volgens Mike wisten de makers vooraf hoe gevaarlijk de stunt was, maar werd er weinig tot niets aan gedaan om de risico's te verkleinen. Daarbij waren de producenten gewaarschuwd door instanties van buitenaf, maar hier werd geen gehoor aan gegeven.

Mike heeft twee maanden in het ziekenhuis gelegen en er ligt een rekening van meer dan een miljoen dollar op hem te wachten. Vandaar dat hij nu geld wil zien van de mensen achter de film. Deze zijn het hier echter niet mee eens:

“[Gaboff was hired] as an independent third party and was fully responsible for the design and execution of the stunt. Any claims to the contrary are false."



NieuwsFilm

meest populair