Spielberg ontvangt filmprijs

Steven Spielberg heeft woensdag tijdens het David di Donatello filmprijzenfestijn in Italië een onderscheiding gekregen voor zijn hele oeuvre. Het uitreiken van de prestigieuze prijs werd echter overschaduwd door het nieuws dat een Italiaanse gijzelaar in Irak was vermoord. Spielberg betrad het podium en betuigde zijn medeleven aan het Italiaanse publiek.

"Maar begrijpt u alstublieft ook dat ik een sterke voorstander ben van alle Amerikaanse, Britse, Italiaanse en alle andere soldaten, die in Irak op dit moment voor hun leven moeten vrezen. Maar ik ben een filmmaker die geld verdient met dromen; dat is mijn baan", zei hij in de zaal.

"Maar zoveel mooie dromen heb ik niet meer. Veel van mijn dromen hebben tranen in hun ogen. Ik heb het gevoel dat deze oorlog niet echt nodig is, maar dat het een bewuste keuze is om deze oorlog te voeren en dat maakt mij triest", ging de Hollywood-regisseur verder. Spielberg veranderde daarna van onderwerp en vertelde dat de Italiaanse cinema een grote invloed op zijn leven heeft gehad.

Spielberg komt deze zomer met zijn nieuwe film 'The Terminal' over een man die noodgedwongen een aantal jaar op een vliegveld woont. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Tom Hanks en Catherine Zeta-Jones. Op 16 september gaat de film in Nederland in première.



NieuwsFilm

meest populair