Vincent Cassel eregast op Fantastic Filmfestival

De Franse acteur Vincent Cassel is donderdag eregast bij de opening van het 20e Amsterdam Fantastic Filmfestival. Dat heeft festivaldirecteur Jan Doense dinsdag bekendgemaakt. De 37-jarige acteur speelt de titelrol in de openingsfilm Blueberry van regisseur Jan Kounen.

Cassel verwierf de afgelopen jaren faam met rollen in grote Franse hitfilms als La Haine (1995), L'Appartement (1996), Jeanne d'Arc (1999) en het controversiële Irreversible (2002). De laatste jaren was Cassel ook steeds vaker te zien in Engelstalige producties zoals Elizabeth (1998), Shrek (2001), Birthday Girl (2002) en binnenkort Ocean's Twelve, waarvan een groot aantal opnames in Amsterdam plaatsvindt.

Het filmfestival vindt van 15 tot en met 21 april plaats in Cinerama, Melkweg en Paradiso. In het hoofdprogramma worden bijna veertig nieuwe films getoond in de genres fantasy, horror en sciencefiction. De slotfilm is Kill Bill Vol. 2 van regisseur Quentin Tarantino.

Het grote retrospectief wordt dit jaar gewijd aan filmmaker Peter Jackson, die op de afgelopen Oscar-uitreiking elf beeldjes kreeg voor het derde deel van zijn Lord of the Rings-trilogie. Regisseur Jackson brak begin jaren negentig door met een drietal zogeheten splatterkomedies die onder fans een legendarische status verwierven.



NieuwsFilm

meest populair