Pink als Janis Joplin

Zangeres Pink gaat de rol van de rebelse rocker Janis Joplin spelen in een biografische film over het leven van de 'jaren zestig' zangeres. Pink deed afgelopen jaar een screentest en haar stem bleek zo sterk overeen te komen met die van Joplin dat Pink live gaat zingen in film. Ook is de zangeres in onderhandeling over het zingen van de soundtrack. Dat meldt Jam! Movies.

De regisseur van de film, Penelope Spheeris, is al vijftien jaar bezig met de film en is ontzettend blij dat Pink de rol van Joplin gaat spelen. Pink zegt zich zeer sterk verbonden te voelen met Joplin.

Een andere film over het leven van Joplin, met Renee Zellweger in de hoofdrol, staat ook op stapel. De opnames van de film met Pink beginnen waarschijnlijk deze zomer.

Eerder werd al bekend dat het nummer 'Unwind' op Pinks album Try This een ode is aan Joplin. "Het nummer gaat over sterk lijken aan de buitenkant en van binnen kwetsbaar zijn en ik realiseer me nu dat ik het ook over mezelf heb. Ik was een heel opstandig kind, omdat ik eigenlijk heel gevoelig was en dit niet aan anderen wilde laten merken", aldus de zangeres.



NieuwsFilm

meest populair