Exclusief: Productieverslag 'Hoe Duur was de Suiker'

Bekijk het fraaie verslag van regisseur Jean van der Velde vanuit opnamelocatie Kaapstad.

Verleden week maakte FilmTotaal bekend dat de debuutroman 'Hoe Duur was de Suiker' (1987) van Cynthia McLeod een verfilming gaat krijgen. Hieronder zie je een exclusief productieverslag van regisseur Jean van der Velde, bekend van All Stars (1997) en Wit licht (2008), die tevens het scenario zal schrijven. De film moet in september 2013 in de Nederlandse bioscopen verschijnen.

De hoofdrollen in het meeslepende familie-epos worden gespeeld door jonge talenten Gaite Jansen (Schemer, 2010) en Yootha Wong-Loi-Sing. Met dank aan eOne voor de onderstaande exclusieve productievideo:


De film Hoe Duur was de Suiker, die mede wordt gemaakt omdat het in 2013 precies 150 jaar geleden is dat de slavernij is afgeschaft in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen, gaat over de twee halfzusjes in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres en halfzus?

NieuwsFilm

meest populair