Twee nieuwe Clancy films

Hollywood gaat weer twee boeken van Tom Clancy verfilmen. Het gaat om de spionagethrillers 'Without Remorse' en 'Rainbow Six'. Eerdere succesvolle filmadaptaties waren 'The Hunt for Red October', met Alec Baldwin, 'Patriot Games' en 'Clear and Present Danger', met Harrison Ford en recentelijk 'The Sum of All Fears', met Ben Affleck. In alle vier de films speelde het personage Jack Ryan de hoofdrol.

Het hoofdpersonage in 'Remorse' en 'Six' is louche CIA agent John Clark, die ook in 'Clear' en 'Sum' ten tonele kwam, toen gespeeld door respectievelijk Willem Dafoe en Liev Schreiber. Wie de rol van Clark in de nieuwe films gaat vertolken is nog onbekend.

'Without Remorse' gaat over een ex-Navy SEAL die een bende infiltreert. Die bende is verantwoordelijk voor de moord op een vriendin van de marinier. In de bende neemt hij de naam en identiteit aan van John Clark. In 'Rainbow Six', wat overigens nu al een populaire video game is, vormt Clark samen met enige CIA-collega's een eigen team dat, gelegerd in Engeland, het terrorisme bestrijdt. Beide films zullen in de loop van 2005-2006 in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair