Filmmakers bieden zich aan op eBay

Een team van makers van 3D-animaties voor films en computerspellen heeft zichzelf op veilingsite eBay aangeboden aan de hoogste bieder. Het team van ontwikkelaar Gus Grubba was verantwoordelijk voor de speciale effecten en animaties in films als Mission Impossible, The Last Samurai en The Matrix.

Tot 2 april kan iedereen die geïnteresseerd is in de diensten van de effectenbouwers op de site van eBay een bod uitbrengen. De hoogste bieder is er daarmee nog niet, want de uiteindelijke koper heeft slechts het exclusieve recht een contract te bespreken met 'Team Offshored'.

In hun advertentie op de veilingsite is Grubba niet bescheiden: ,,We houden van wat we doen en zijn de beste wereld.'' Aanvullende voorwaarden voor een contract worden niet genoemd.

Woensdagmiddag hadden dertien mensen geboden op de makers van 3D-animaties. Erg veel indruk heeft de advertentie nog niet gemaakt, want het hoogste bod stond op 560 dollar (458 euro). De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel.

Grubba en zijn twaalf medewerkers stonden onder contract bij technologiebedrijf Discreet. Toen hij toevallig langs de website van het bedrijf surfde, zag Grubba tot zijn verbazing dat er dertien vacatures openstonden in Canada. Pas later bevestigd Discreet dat het ontwikkelteam inderdaad was ontslagen en de banen verhuisd naar Canada.

Bekijk de advertentie hier.



NieuwsFilm

meest populair