Bestseller 'Hoe Duur was de Suiker' wordt verfilmd

De regie komt in handen van 'Wit licht'-regisseur Jean van der Velde.

De debuutroman 'Hoe Duur was de Suiker' (1987) van Cynthia McLeod krijgt een verfilming. De regie komt in handen van Jean van der Velde, bekend van All Stars (1997) en Wit licht (2008), die tevens het scenario zal schrijven. De hoofdrollen in het meeslepende familie-epos worden gespeeld door jonge talenten Gaite Jansen (Schemer, 2010) en Yootha Wong-Loi-Sing.

Hoe Duur was de Suiker gaat over de twee halfzusjes in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres en halfzus?

De film wordt mede gemaakt omdat het in 2013 precies 150 jaar geleden is dat de slavernij is afgeschaft in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Hoe Duur was de Suiker wordt geproduceerd door Paul Voorthuysen en Richard Claus en gedistribueerd door Entertainment One Benelux. De opnames voor Hoe Duur was de Suiker starten snel, zodat de film in september 2013 in de Nederlandse bioscopen kan verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair