Acteur Jeroen Willems overleden

Veelzijdige acteur overlijdt op 50 jarige leeftijd.

De bekende Nederlandse acteur Jeroen Willems is vanmiddag overleden aan de gevolgen van een hartstilstand, die hij kreeg tijdens een repetitie voor de 'Buitengewone Galavoorstelling' ter ere van 125 jaar Carré. Hierbij zou ook koningin Beatrix aanwezig zijn. Reanimatie mocht niet meer baten. De veelzijdige acteur werd 50 jaar oud.

Als acteur was Willems te zien in zowel Nederlandse als buitenlandse films en tv-series. Bekende films waarin hij speelde zijn Een Vrouw Bij De Dokter (2009), Zomerhitte (2008) en De Passievrucht (2003). Ook was hij te zien in Steven Soderberghs Ocean’s Twelve (2004) en in de bekende tv-serie Tatort. Willems won Gouden Kalveren voor de "beste mannelijke bijrol" als Claus in Majesteit (2010) en voor de "beste mannelijke hoofdrol" in Cop vs. Killer (2012).

Willems was ook een gevierd toneelspeler en zanger. In 1994 ontving hij de Mary Dresselhuys Prijs en in 2004 werd Willems onderscheiden met de Louis d'Or voor zijn rol in La Musica Twee én voor de voorstelling Brel de Zoete Oorlog van Toneelgroep Oostpool.



NieuwsFilm

meest populair