Dawn of the Dead verslaat Passion

Na drie weken lang de best bezochte film van Amerika te zijn geweest, werd 'The Passion of the Christ' dit weekend verslagen, en wel door een stelletje zombies. De ene uit de dood-opgestane wisselde stuivertje met een heleboel uit de dood herrezen mensen. 'Dawn of the Dead' was de favoriete film van de Amerikanen dit weekend en de horrorfilm wist een bedrag van 27 miljoen dollar bij elkaar te strompelen. De re-make van de zombieklassieker uit de jaren zeventig verraste vriend en vijand door deze sterke opening.

Mel Gibsons 'The Passion' moest nu genoegen nemen met een tweede plaats. De Jezus-film wist nog eens 19 miljoen dollar te verdienen en komt daarmee na vier weken op een totaal van bijna 300 miljoen dollar. Dat is een ongelooflijke prestatie voor zo'n kleine film.

Amerikanen zochten duidelijk de spanning op want, met 'Dead' op één, was er nog een thriller, 'Taking Lives' met Angelina Jolie, die op een respectabele derde positie binnenkwam met 11,5 miljoen dollar. Ondanks de matige recensies, wist de seriemoordenaarfilm zich een redelijke opening te verwerven.

De laatste nieuweling was 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' op een zesde plaats met 8.5 miljoen dollar. De film gaat over het wissen van het geheugen en heeft Jim Carrey en Kate Winslet in de hoofdrol. Het script is van Hollywood-genie Charlie Kaufman, dia eerder al verantwoordelijk was voor 'Being John Malkovich' en 'Adaptation'. De komedie 'Starsky & Hutch' en nog een thriller, 'Secret Window', maakten de top 5 aan de Amerikaanse 'box office' compleet.

Volgend weekend staat hoogstwaarschijnlijk het tweede filmavontuur van tekenfilmhond 'Scooby Doo' op de eerste plaats. Verder debuteren de nieuwe film van de Coen- broertjes 'The Ladykillers', met Tom Hanks in de hoofdrol en de voorlopig laatste film met Ben en Jen, 'Jersey Girl'. De kans dat een van deze twee op de eerste plek eindigt is klein, omdat die films in twee keer zo weinig bioscopen gaat draaien als 'Scooby'.



NieuwsFilm

meest populair