Van Gogh woest op Nijenhuis

Theo van Gogh heeft geen goed woord over voor collega-regisseur Johan Nijenhuis. Zijn afschuw voor de man steekt hij niet onder stoelen of banken en staat vrijdag in Van Goghs column in de Metro te lezen. De twee mannen hebben samen met Marco Borsato aan zijn nieuwe dvd 'Zien' gewerkt. En hierbij schoot een maatregel die Nijenhuis trof, bij Van Gogh in het verkeerde keelgat.

Voor Borsato's nieuwe dvd heeft van Gogh vier nieuwe liedjes voorzien van beeld en bij het nummer 'Vlinder' ging het fout. Voor die song had Theo bedacht om een verliefd bejaarden stel te laten zien, die zelfs uit de kleren gaan. Van Gogh was zeer trots op het filmpje, omdat m'n acteurs zo kwetsbaar waren. Puur. Naakt'.

Nijenhuis moest op zijn beurt voor het raamwerk zorgen en filmde de rode draad die door alle nummers heenloopt. Bij 'Vlinder' was afgesproken dat Nijenhuis de clip dertig seconden voor het einde zou stoppen, om makkelijker de transitie naar de volgende song te maken. Maar het bleek dat Johan meer dan de afgesproken seconden nodig had, maar liet dit pas aan het einde van de rit, toen de dvd al op persen stond, aan Van Gogh weten. En dat vond hij toch wat al te gortig van de 'Costa'-regisseur.

Van Gogh: "Ik kreeg een telefoontje van Nijenhuis: 'We hebben de bejaardenseks wat opgespeed. Vinden jullie niet erg toch?'. Toegegeven, ik heb geen hoge dunk van wat de matador van 'Costa!' bekokstoofd. In Johans lege hoofd klatert een waterval van clichés. Johan snuift wat teveel. Johan is een darmtoerist uit Twente die kampt met een identiteitsprobleempje. Johan is een beetje zielig."

Het kantoor van zijn productiemaatschappij NL zegt dat Johan Nijenhuis zelf de column nog niet heeft kunnen lezen omdat hij in België zit, maar heeft als commentaar 'geen commentaar'.



NieuwsFilm

meest populair