Documentaire over Australische Taliban-krijger

Een documentaire moet bewijzen dat een Australische Taliban-krijger niet het monster is waarvoor hij door de Australische regering wordt uitgemaakt. De documentaire, die maandag in première gaat, werd gemaakt door de vader van de David Hicks, die al twee jaar zonder aanklacht vastzit op de Amerikaanse basis op Guantanamo Bay.

De film volgt Terry Hicks, die het spoor van zijn zoon in Afghanistan volgt aan de hand van zijn brieven. Hicks: "Ik probeer te laten zien waar mijn zoon is geweest en met wie hij contact heeft gehad. Dat zal aantonen dat David niets verkeerds heeft gedaan."

De Australische regering beweert dat Hicks jr. banden heeft met terreurorganisatie Al-Qaida. Volgens Hicks sr. 'demoniseert' de overheid zijn onschuldige zoon.

David Hicks is naar alle waarschijnlijkheid één van de eerste gevangenen van Guantanamo Bay die aan een militaire rechtbank zal worden voorgeleid. De documentaire is ook een lofuiting voor Michael Mori, de majoor uit het Amerikaanse leger die de verdediging van Hicks verzorgt. Terry Hicks: "Mori is een man die zijn taak naar behoren zal uitvoeren en zich niet zal laten vertellen het op een andere manier te doen."



NieuwsFilm

meest populair