Arnold krijgt 'Maverick Spirit Award'

Arnold Schwarzenegger krijgt een speciale prijs voor zijn gehele film oeuvre. De 'Maverick Spirit Award' wordt woensdag aan de gespierde ex-acteur uitgereikt. Schwarzenegger is, vanwege zijn 'Terminator-films en al zijn andere actiefilms, een van de succesvolste acteurs die Hollywood kent.

Op dit moment is de Oostenrijkse 'eik' een nieuwe weg in zijn leven ingeslagen. Hij werd onlangs beëdigd als de nieuwe gouverneur van de staat Californië. Eigenlijk wil Arnie het liefst president worden, maar dat is wettelijk onmogelijk, omdat hij niet in de Verenigde Staten geboren is.

Het liefst heeft hij dat de grondwet op dit punt veranderd wordt, zodat hij een eerlijke kans krijgt. En velen zeggen dat zijn populariteit zo groot is, dat hij het zowaar nog tot in het Witte Huis zou kunnen schoppen. Hij rookt in ieder geval al sigaar.

Schwarzenegger zal tijdens de uitreiking in San Jose vragen beantwoorden van het toegestroomde publiek. Of deze vragen over zijn films of over zijn beleid in Californië gaan wil de organisatie niet kwijt. Eerdere winnaars waren onder andere Alec Baldwin, Kevin Spacey en Jackie Chan.



NieuwsFilm

meest populair