Schwarzenegger benoemt Eastwood

Gouverneur Arnold Schwarzenegger van Californië heeft donderdag acteur/regisseur Clint Eastwood en Arnie's schoonbroer Bobby Shriver herbenoemd als leden van de commissie voor park en recreatie.

Eastwood, die afgelopen zondag de Oscar voor beste regisseur, voor zijn film 'Mystic River', aan zijn neus voorbij zag gaan, zat al eerder in de commissie toen Gray Davis nog gouverneur was. Gelukkig voor Clint won Sean Penn wel de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol in 'Mystic River'.

Shriver, die ook onder Davis in de commissie plaatsnam, is de oudste broer van Schwarzeneggers vrouw Maria Shriver. De uit negen man bestaande commissie zorgt voor het behoud van meer dan 260 parken. De leden krijgen hier niet voor betaald en moeten na vier jaar weer plaats maken voor nieuw bloed.

Clint Eastwood hield zich al eerder met politiek bezig. Hij was namelijk van 1986 tot 1988 de burgemeester van het stadje Carmel. Hij gaf deze baan toentertijd op om zich weer full-time op zijn Hollywood filmcarrière te storten.



NieuwsFilm

meest populair