Godzilla neemt voorlopig afscheid

Vijf decennia na Godzilla's debuut op het witte doek neemt het wereldberoemde monster een pauze. In december gaat de voorlopig laatste film 'Godzilla: Final Wars' in première. De Japanse Toho studio is van plan om alle nieuwe films daarna op te schorten wegens tegenvallende inkomsten. Shogo Tomiyama, uitvoerend producent bij Toho, verklaarde dat Godzilla vermoedelijk de komende tien jaar niet meer zal verschijnen. Het is de studio de laatste jaren niet gelukt om een grote schare nieuwe fans aan te trekken.

In 'Godzilla: Final Wars', de achtentwintigste film waarin de genetisch gemanipuleerde dinosaurus verschijnt, zal het monster de strijd aanbinden met tien verschillende vijanden, waaronder een aantal oude bekenden. De eerste Godzilla-film verscheen in zwart-wit in 1954 en werd geregisseerd door Ishiro Honda.

Het is nog niet bekend in welke gedaante Godzilla in de toekomst terug zal keren. Zijn postuur varieerde al van vijftig tot honderd meter en werd steeds gespeeld door een acteur in een rubberen pak die zich door miniaturen van Japanse steden verplaatste.

Ook de Amerikaanse 'Godzilla' (1998) van Roland Emmerich leverde in Amerika slechts 136 miljoen dollar op, terwijl de productiekosten 125 miljoen bedroegen. Ter vergelijking: het Japanse 'Godzilla 2000' bracht 10 miljoen dollar in het laatje. De productiekosten hiervan bedroegen slechts 1 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair