Welkom op FILMTOTAAL!

Beste bezoeker,

Zoals je kan zien is Filmsoptv.com ten einde. Ruim 3 jaar lang hebben we met z’n allen met veel liefde eraan gewerkt maar het was tijd om verder te gaan. We hebben altijd de wens gehad om een filmsite te maken die alles te bieden heeft op het gebied van film, en dat is nu het geval. Welkom op FilmTotaal.nl


De nieuwe features:

Bioscoop agenda
Deze misten we natuurlijk al heel erg lang, waardoor onze bezoekers genoodzaakt werden om naar dubieuze filmsites te gaan die we hier niet eens willen noemen ;), maar dat is vanaf nu dus verleden tijd. We hebben de standaard agenda die je overal ziet uitgebreid, om de filmliefhebber van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Zo krijg je meteen het bekende, volledige info-overzicht van een gekozen film, inclusief de reacties die daarbij horen, en mocht er door onze zeer gewaardeerde medewerkers een recensie over die film geschreven zijn, dan kun je die met 1 klik gaan lezen. De agenda gaat nog verder uitgewerkt worden en we staan open voor jullie wensen en ideeen.

Reacties
Op het gebied van de reacties hebben we het een en ander gereorganiseerd. Op FOTV was het zo dat de reacties bij een bepaalde uitzending van een film hoorden, als een film opnieuw werd uitgezonden stonden daar dus gewoon weer nul reacties bij. Op FilmTotaal is het nu zo dat de reacties bij een film horen in plaats van een uitzending; wordt een film opnieuw uitgezonden, dan krijg je alle eerdere reacties over die film weer te zien.

Een andere nieuwe feature bij de reacties is iets dat we eerder gehad hebben op FOTV, maar dat toen een stille dood is gestorven. De moderators kunnen een reactie namelijk als 'interessant' bestempelen. We hebben nu de oude reacties van een film er dus ook bij staan, waardoor het al snel een hele lange waslijst van meningen kan worden, waarbij lang niet alle reacties over de film zelf gaan (dat is overigens helemaal niet erg ;) ). Mocht je echt iets over de film zelf willen lezen, dan kun je dat in het pulldown-menu (boven de reacties) selecteren, waarna alleen de interessante reacties te zien zullen zijn. (als dit pulldown menu er niet staat, betekent dit dat er geen reacties als interessant zijn aangevinkt).

Dit principe staat nog in de kinderschoenen, dat wil zeggen dat bijna alle reacties momenteel niet interessant zijn (niet verkeerd opvatten ;) ). De moderators doen vanaf vandaag hun uiterste best om de meest informatieve reacties aan te geven, zodat je ook nog iets interessants kunt lezen over een film - mocht je dat willen.

Er is ook nog een nieuwe tag die je vanaf nu kunt gebruiken: de filmquote, uiteraard bedoeld om quotes die uit de desbetreffemde film komen neer te zetten. Hij werkt hetzelfde als de gewone quote, maar dan met 'filmquote' in plaats van 'quote'.

Mijn FilmTotaal
Omdat het geheel steeds complexer wordt, heeft iedereen vanaf nu een pagina waar een aantal persoonlijke instellingen voor de site staan. Deze is te vinden in het pulldown-menu FilmTotaal, onder "Mijn FilmTotaal" (uiteraard alleen als je bent geregistreerd en ingelogd).

De instellingen die je momenteel kunt maken zijn de volgorde van de reacties (de oude of nieuwe eerst), de opstartpagina die je te zien krijgt als je naar www.filmtotaal.nl gaat, en of je de eerder genoemde interessante reacties wilt zien of gewoon alles (je kunt overigens altijd nog ter plekke bij de reacties kiezen om daar te switchen, met het eerder genoemde pulldownmenu, maar dat staat los van deze instelling). In de toekomst zullen er ook nog meer opties komen om jouw FilmTotaal verder te customizen.

Stemmen
Hetzelfde wat we met oude reacties hebben gedaan geldt nu ook voor het stemmen op een film. Alle oude stemmen op diezelfde film worden weer meegenomen, zodat als een film opnieuw op tv (of in de bioscoop) komt, de stemmen niet weer op nul staan, maar gewoon doorgroeien.

DVD-Shop
In samenwerking met DVDstunter.com hebben we vanaf nu een grote DVD winkel op de site staan, met meer dan 9000 titels. Deze database is gekoppeld aan die van de films, dus mocht er een film op tv of in de bioscoop draaien die we ook in de DVD-shop hebben, dan krijg je dat te zien en kun je die meteen bestellen.

Nederlandse Film Database
De NFD is een project van René van Dam. Deze database biedt een schat aan informatie over alle Nederlandse films die in de pakweg afgelopen 100 jaar zijn gemaakt. Een unieke toevoeging waar we René zeer dankbaar voor zijn.

Recensies
Die bestaan uiteraard nog steeds, maar hebben nu tenminste een normale eigen plek op de site (in het Bioscoop-menu). Op FilmsOpTV waren deze veel te ver weggestopt en moeilijk terug te vinden, en dat is natuurlijk niet de bedoeling voor iets waar we zo trots op zijn.

Nog iets: omdat teveel mensen hem herkenden van z'n recensies wanneer hij ergens z'n naam noemde, is Bolo vanaf nu bekend onder zijn schuilnaam Kenji.

Overig
Er zijn nog tal van lijstjes als de dvd-releases, bioscoop top-10, bioscoop premieres, etc te vinden in het menu, dus kijk gewoon wat er nog allemaal te beleven valt.



Tot slot willen we een hele rits mensen bedanken waardoor de site geworden is tot wat het nu is:

De FilmTotaal Crew
Zonder de inzet van deze groep waren we nooit zover gekomen, dus Maurice, Bolo, Robert, Colonel_Kurz, Rooster, Ayse, Ruben, Zeurdoos, Slemper, JB, Pieternel, Se7en. :W :W

Special Thanks
Robert Koumans voor al zijn inzet, leads en inspanningen! (en niet te vergeten het pand :) )

Marcus voor de prachtige design!

Dave voor zijn eindeloze geduld als tester, kok, sparringspartner en klankbord.

Patrick voor al zijn inzet en betrokkenheid door de jaren heen. Domo arigato, Sensei.

Jelle en Marijke voor al hun love en support, zonder hun was deze site er nooit geweest.

René van Dam voor zijn prachtige Nederlandse Filmdatabase.

Paul voor zijn hosting en support. Midden in de nacht desnoods!

En Verder
Wouter, Hessel, Brecht, Jantien, Sly, Lisa, Babs-O, DVDstunter, Resultonline, Clubmessage, en de Lemming.

En natuurlijk….alle bezoekers!


Tot Slot
FilmTotaal is nog niet af, er komt nog meer! Daarbij horen we ook graag suggesties en nieuwe ideeën van de bezoekers, om op deze manier de beste filmsite van Nederland te worden/blijven (doorhalen wat niet van toepassing is). Mocht je nog bugs vinden in de nieuwe site, dan kun je die hier kwijt.


Peter & Tako



NieuwsFilm

meest populair