Depp en Theron verkozen tot beste acteurs

Johnny Depp en Charlize Theron zijn zondagavond verkozen tot de beste acteur en actrice volgens de SAG: de Screen Actors Guild. De Guild bestaat uit verschillende acteurs en actrices uit Hollywood, die jaarlijks hun best presterende collega's een prijs geven.

Depp werd verassend genoeg met de prijs bekroond voor zijn 'over-the-top'- rol van piraat in 'Pirates of the Caribbean'. Nu zijn de kansen van de acteur op een Oscar komende zondag aanzienlijk gestegen. Veel mensen die lid zijn van het 'Guild', zijn tevens lid van de Academy Awards.

Charlize was niet zo'n verassing voor haar vertolking va een serie-moordenaar in 'Monster'. Theron weet zich ook bijna verzekerd van het gouden Oscar-beeldje zondag. Als beste ensemble-cast werd de cast van 'Return of the King' gekozen.

Johnny Depp versloeg met zijn overwinning gedoodverfd favoriet Sean Penn, die wonderlijk genoeg door het gilde werd overgeslagen. De beste vrouwelijke bijrol ging naar Renee Zellweger voor haar rol in 'Cold Mountain', waarmee een Oscar ook voor haar steeds meer binnen handbereik komt.

De prijs voor beste mannelijke bijrol was voor Tim Robbins voor zijn rol van labiele man in de thriller 'Mystic River'. De prijzen voor TV-acteurs gingen naar Al Pacino en Meryl Streep voor de mini-serie 'Angels in America', Kiefer Sutherland voor de spannende serie '24' en verder werden de acteurs uit de series 'Six Feet Under', Monk', 'Will & Grace' en 'Sex and the City' bekroond.

De grootste jaarlijkse filmprijs, de Oscar, wordt komende zondag uitgereikt. Dan is bekend of de winnaars van de SAG-award, ook een gouden Oscar mee naar huis mogen nemen.



NieuwsFilm

meest populair