Disney koopt Muppets

Disney heeft de figuren uit de Muppet-show zoals Kermit de kikker, Miss Piggy en Fozzie the Bear gekocht van de Jim Henson Co. Hoeveel ze voor de Muppets betaald hebben, is onbekend.

Disney is al jaren bezig met het verkrijgen van de rechten van de Muppets en de vele andere karakters die Henson ooit bedacht. De deal ging op het laatst niet door, nadat oprichter Jim Henson was overleden. Zijn bedrijf werd toen gekocht door het Duitse EM.TV, die het dit jaar weer aan de Hensons terugverkocht.

De bekende Sesamstraat-figuren als Elmo en Pino vallen niet onder de deal. Tevens behoudt Henson alle rechten van de 'Creature Shop', waar alle poppen tot leven komen en waar speciale effecten gemaakt worden voor andere speelfilms en series, waaronder 'Farscape'.

Disney is van plan om nieuwe televisieshows, speelfilms, videospelletjes en andere producten te gaan maken rond de bestaande Muppet karakters. Tevens zullen ze zich de komende jaren bezig houden met het ontwikkelen van nieuwe figuren.

Het bericht is een welkome boost voor het Disney bedrijf, dat onlangs Roy Disney zag opstappen en momenteel onderwerp is van een vijandige overname door Amerikaanse kabelreus Comcast.



NieuwsFilm

meest populair