The Return Of The King wint Britse prijzen

The Return Of The King, het laatste deel van de trilogie The Lord Of The Rings, heeft zondag vijf Britse filmprijzen, de Baftas, binnengesleept. De film van de Nieuw-Zeelander Peter Jackson kreeg onder meer de prijzen van de jury en van het publiek voor de beste film.

Jackson kreeg er zelf geen want tot beste regisseur werd Peter Weir uitgeroepen, de maker van Master and Commander. Deze film vergaarde vier Baftas.

Beste acteur en actrice waren bij deze prijzenregen volgens de jury Scarlett Johansson en Bill Murray voor hun hoofdrollen in de film Lost in Translation. De prijzen voor beste mannelijke en vrouwelijke bijrol gingen respectievelijk naar Bill Nighy voor zijn rol in Love Actually en naar Rene Zellwegger in Cold Mountain.

De avond kende naast de prijs voor Peter Weir nog andere verrassingen. Sean Penn was torenhoog favoriet voor de prijs beste mannelijke hoofdrol. Hij was voor zijn optredens in de films Mystic River en 21 Grams genomineerd maar moest de prijs toch aan Murray laten.

Ook de prijs voor Scarlett Johansson was een verrassing. Dat de actrice zou worden geëerd, leek van tevoren vast te staan. Verrassend was alleen dat de rol die ze vertolkte in Lost in Translation door de jury hoger werd ingeschaald dan die in 'Girl With a Pearl Earring' waarmee ze ook een nominatie in de wacht sleepte, aldus de BBC.



NieuwsFilm

meest populair